duminică, 18 noiembrie 2012



Sursa de inspiratie a fost  Adi Hadean.


Ingrediente:
·        doua cani de malai fin
·        o cana de gris
·        o cana faina alba
·        un plic praf de copt
·        100 ml ulei
·        o cana de lapte
·        o cana lapte prins
·        o cana zahar ( eu folosesc fructoza sau indulcitor lichid)
·        3 oua
·        esenta de vanilie

Mod de preparare:

Amestecam toate prafurile. Separam galbenusurile de albus. Galbenusurile se freaca cu zaharul (la mine- indulcitorul lichid sau fructoza ) si apoi le amestecam cu celelalte ingrediente.
Albusurile se bat spuma si se amesteca in compozitie cu grija, sa putem obtine o prajitura pufoasa.Compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul incalzit cca 20 minute la foc mediu.

Pofta buna!!








Tagged:

11 comentarii:

  1. Bunica imi facea,tare dor imi este de malaiul ei.Am sa incec si eu.
    Pup!

    RăspundeţiȘtergere
  2. As incerca si eu dulcegaria asta pentru piticul meu ;)

    RăspundeţiȘtergere
  3. Arata foarte bine , imi place cum ti-a iesit....
    L-am facut si eu dar.....la sfarsit l-am insiropat ca mi se parea ca e prea sec. A disparut urgent din farfurii....!
    Te tzuc cu drag Lili !

    RăspundeţiȘtergere
  4. Fetelor va multumesc de vizita!!! Ma bucur ca v-a placut malaiul!! Va pup!!!

    RăspundeţiȘtergere
  5. Mi-ai facut pofta! Nu am mai mancat de mult asa ceva! :)

    RăspundeţiȘtergere
  6. Bunica mea facea malai dulce, desi parca imi aduc aminte ca se numeau turte ;) Imi aduc aminte cu mare placere de perioada aia desi eram foarte mica.

    RăspundeţiȘtergere
  7. Invitatie de participare la: Concurs pentru bloggeri culinari "FISSLER BY KIKA - EXCELENTA IN BUCATARIE"
    http://www.gatestesanatos.ro/Concursuri/

    RăspundeţiȘtergere